6 april 2011

Inhoudelijk onderzoek - Vorm

Er wordt veel met vormen gespeeld in de film.
Zo heeft de koetsier bijvoorbeeld een hoofd in de vorm van een druppel. Ook zijn neus, kin en rug hebben deze vorm.


De dominee is juist heel hoekig gevormd. Zijn personage is wat nors en chagrijnig, dit wordt door de vormen extra benadrukt.

Op dit frame is te zien dat de haren van de moeder van Victoria een hart vormen.

Op een ander frame is te zien dat ze precies tussen Victoria en Victor zit. Het haar zit dan precies tussen de twee hoofden in. Dit staat natuurlijk voor de ‘liefde’ die er tussen hun beide is.

De gezichten van de 3 hoofdpersonen hebben ook alle drie dezelfde vorm. Aan de bovenkant is het mooi rond, naar beneden (naar de kin) loopt het hoekig af. In sommige scènes zit het haar dan precies zo gemodelleerd, dat het hoofd de vorm krijgt van een hart.
Aan het eind van de film is het hoofd van Emily niet meer zo hoekig aan de onderkant, maar heeft ze een meer ronde kin gekregen. Het lijkt hierdoor wel alsof ze vrede heeft met de situatie.

1 opmerking:

  1. Hoi meiden,
    Ondanks dat we allemaal niet konden verklaren waarom het haar van de moeder van Victoria hartvormig is, ben ik nog steeds heel erg nieuwsgierig naar de reden hiervan. Daarom nu even een vraag voor Guido: Guido, weet jij misschien de reden achter deze vorm? De moeder blijft de hele film een koude, harteloze vrouw. Waarom is er dit contrast met de hartvorm van het haar? Omdat de uithuwelijking van haar dochter uiteindelijk toch voor een prachtig liefdespaar heeft gezorgd? Ondanks dat haar redenen hiervoor slecht waren, heeft ze toch (onbewust) iets goeds gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen